Ana Valenciano, Os romances tradicionais de Galicia. Catálogo exemplificado dos seus temas. Con la colab. de J. L. Forneiro, C. Enríquez de Salamanca y S. Petersen. Fundación Menéndez Pidal-Xunta de Galicia, Madrid-Santiago de Compostela, 1998; 574 pp., 20 fotografías (Romanceiro Xeral de Galicia, 1). - Altamirano, Magdalena (El Colegio de México, 1999)
Se reseñó el libro: Os romances tradicionais de Galicia. Catálogo exemplificado dos seus temas.